انواع استابلایزر

stabilizers

در گذر زمان با پیشرفت تکنولوژی نیاز های انسان ها نیز گسترش پیدا می کند و همواره تکنولوژی با تولیدات خود به کمک انسان می شتابد.

فناوری تکنولوژی قادر به طراحی و ساخت یک سری دستگاه های پیشرفته و دقیق شده است که می توانند نوسانات جریان برق را کنترل کنند.

کنترل نوسانات برق که به طور اساسی می تواند بر سلامت و طول عمر دستگاه ها و سیستم های برقی اثر گذار باشد با استفاده از استابلایزرهای برق و یا رگولاتورهای خودکار به وقوع می پیوندد.

در عصر حاضر پیشرفت استابلایزرهای برق به مرحله ای رسیده است که می توان روی صفحه نمایش آنها مقدار مشخصی را وارد نمود و در این صورت ولتاژ برق روی همان عدد نگه داشته می شود.

استابلایزرهای به روز و پیشرفته قادر به شناسایی نوسانات ریزی که در حد یک میلی ثانیه نیز رخ می دهند هستند.

این ویژگی در استابلایزرهای برق منجر می شود که از آسیب به هر نوع وسیله ی برقی امتناع شود.

اهمیت استابلایزرها در صنعت و کار با دستگاه های حساس صنعتی و پزشکی مثل صنایع سی ان سی و مهندسی پزشکی که بر محور اصلی کار با دستگاها با استفاده از نیرو و انرژی برق راه اندازی می شوند، نقش بسیار حیاتی را بازی می کنند.

حتی باید به این نکته نیز اشاره کرد وجود استابلایزرها در مجتمع های مسکونی نیز باعث حفظ سرمایه و سلامت سیستم های برقی منزل می شود.

 

چرا به استابلایزرها احتیاج داریم؟

با توجه به این موضوع که هر وسیله ی برقی متناسب با یک طیف خاص دریافت برق تولید و اجرایی شده است، یک نوسان مشخص برای عملکرد بی مشکل وسایل برقی متفاوت در نظر گرفته شده است.

طیف نوسانی که برای هر وسیله برقی در نظر گرفته شده است طیفی بین 5 تا 10 درصد نوسان نسبت به مقدار کل دریافتی است و بیش از این میزان برای وسیله مورد نظر قابل تحمل نیست.

از طرف دیگر نیز مداومت و تکرار بیش از حد این نوسانات حتی اگر در بازه ی تحمل نوسان دستگاه نیز باشد، منجر به کاهش طول عمر دستگاه برقی می گردد.

درست در همین شرایط و موقعیت هاست که استابلایزرها وارد عمل می شوند و کاربرد خود را نشان می دهند.

 

عدم استفاده از استابلایزرهای برق چه مخاطراتی را به دنبال دارد؟

مطمئنا با توجه به موارد فوق متوجه این موضوع شده اید که استابلایزها برای وسایل برقی بسیار مفید است و ورود بالای ولتاژ به یک وسیله برقی در طول مدت می تواند موارد زیر را به دنبال داشته باشد:

  1. آسیب های جدی و دائمی به عملکرد وسیله
  2. ایجاد آسیب های مثل: Insulation و Winding
  3. قطعی در عملکرد پیوسته وسیله ی برقی
  4. کاهش قابل توجه وسیله ی برقی

از طرف دیگر نیز باید به این موضوع نیز اشاره کرد که ولتاژ کمتر از مقدار مجاز هم مخاطراتی را به دنبال دارد:

  1. ظرفیت و توان کاربردی وسیله ی برقی را کاهش می دهد.
  2. منجر به به هم ریختگی محاسباتی در وسایل دیجیتال می شود.
  3. منجر به کاهش سرعت موتور محرکه می شوند.

استابلایزر ولتاژ دقیقا چیست؟

استابلایزر ولتاژ دستگاهی الکترونیکی است که دریافت بی نوسان الکتریسته یک دستگاه برقی را تضمین می کند.

در بیانی دیگر باید اینگونه گفت که استابلایزرهای ولتاژ مانند یک فیلتر عمل می کنند که نوسان های مختلف ریز و درشت الکتریسته را گرفته و جریان برق به وسیله برقی به صورت صاف، دقیق و بی مشکل می رسد.

از طرف دیگر به صورت دقیق باید بیان کرد که جریان برق دارای نوسان است که مداوم کم و زیاد می شود.

فعالیت استابلایزر به اینگونه است که جریان برق شهری را متناسب با نیاز شما و وسیله ی برقی بر روی ولتاژ ثابتی نگه می دارد.

البته باید به این موضوع نیز اشاره کرد که این کاربرد در رابطه با برق های صنعتی نیز بسته به ولتاژ مشخص تنظیم و مدیریت می شود.

 

استابلایزرها چند نوع دارند؟

کاربرد استابلایزرها در مجتمع های مسکونی، واحد های صنعتی یا کارگاه  و کارخانه ها مشهود است.

استابلایزرها بسته به کارکرد و عملکرد خود و هم چنین نیاز مربوطه انواع مختلفی دارند. اما باید به این نکته توجه کرد که هدف اصلی آنها یکی است.

استابلایزرها جریان ضعیف برق را تقویت می کنند و از طرفی ولتاژ بالای برق را بر روی مقدار قابل نیاز وسیله مورد نظر نگه می دارند.

البته اینجاست که باید با توجه به نیاز خود انواع استابلایزرها را بشناسیم تا به درستی بتوانیم به انتخاب دست بزنیم، از همین رو به انواع آنها اشاره می کنیم:

 

استابلایزر رله ای

استابلایزرهای رله ای مخصوص استفاده ی خانگی است.

طرز عملکرد استابلایزرهای رله ای وابسته به عملکرد ترانس و رله هایی می باشد که ترانس را در حالت های مختلف قرار می دهند.

در اینگونه استابلایزرها یک کنترل کننده ی جریان وجود دارد که نسبت به مقدار مشخص شده، ولتاژ را اندازه گیری می کند و در صورتی که جریان کم و زیاد شود، رله ها را در محل مناسب قرار می دهد و  جریان کنترل می شود.

استابلایزر
استابلایزر

استابلایزرهای سروو

استابلایزرهای سروو از یک موتور با عملکرد تکنولوژیکی سروو بهره می برند.

غالبا هنگامی که جریان برق ورودی به مقدار بالایی باشد به دنبال استابلایزرهای سروو می گردیم، دقت اینگونه استابلایزرها از 1 تا 50 درصد متغییر است و به همین دلیل است که برای وضعیت ها و عملکردهای مختلف و سخت گزینه ی مناسبی هستند.

این مدل از استابلایزرها، دارای بخش های مختلفی از جمله: ترانس خودکار، سیستم کنترلی و موتور انتقالی و ترانس افزایش و کاهش دهنده می باشند.

استابلایزرهای سروو
استابلایزرهای سروو

 

استابلایزرهای استاتیکی

یکی از متفاوت  ترین استابلایزرها که امکان مدیریت ولتاژ را تا درصدهای بسیار ریز فراهم می کند، استابلایزرهای استاتیکی هستند.

استابلایزرهای استاتیکی بدون هیج عضو محرکی عمل می کنند و به جای اعضای متحرک از یک مبدل الکترونیک قدرت برای مدیریت جریان برق بهره می برند.

دقت این استابلایزرها 1 درصد است. این مدل از استابلایزر از یک ترانس افزاینده و کاهنده، موتور  IGBT و میکروکنترولر و DSP تشکیل شده اند.

استابلایزرهای استاتیکی
استابلایزرهای استاتیکی

 

استابلایزر مناسب خود را چگونه انتخاب کنیم؟

زمانی که پای انتخاب یک استابلایزر مناسب به میان می آید، باید به عوامل مختلفی توجه کنیم.

از شرایط محیطی استفاده از استابلایزر تا اینکه برای چه مقیاس و چه نوع وسیله ی برقی می خواهیم از استابلایزر استفاده کنیم.

برای انتخاب مناسب خود همه ی شرایط و موارد را در نظر گرفته و با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید تا بتوانید به انتخاب درستی دست بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×