انواع موتور برق برای مصارف مختلف

موتور برق

در زندگی روزمره بسیاری از نیازهای ما توسط دستگاه هایی که به واسطه ی انرژی برق راه اندازی و عمل می کنند تامین می شود. پس بی شک بدیهی است قطعی برق حتی به صورت موقت می تواند شرایط سخت را برای افراد ایجاد کند و رفع نیازهای روزمره آنها را به تاخیر بیندازد.

از همین رو است که افراد برای تامین انرژی برق در شرایط اضطرار به فکر راه چاره ای هستند. ژنراتورهای برق که به صورت عموم به عنوان موتورهای  برق شناخته می شوند، یک راهکار مناسب برای چنین شرایطی هستند. البته باید به این موضوع اشاره کرد که موتورهای برق در زمان های دیگر مثل استفاده برای مشاغل سیار، استفاده در مناطق دور افتاده و … نیز کاربرد دارد.

موتور برق چیست؟

موتور برق یا ژنراتور برق وسیله ای است که می تواند انرژی مکانیکی به دست آمده از گاز، بنزین یا گازوئیل را به نیروی برق تبدیل کند. ژنراتور های برق معمولا برای تولید انرژی برق از ایجاد یک میدان مغناطیسی- الکتریکی و جریان های پیچشی به وجود آمده در دستگاه استفاده می کنند.

کاربرد موتور برق چیست؟

موتورهای برق برای مصارف مختلفی از جمله: مصارف خانگی، ویلا، ساختمان، بیمارستان ها، بانک ها و مراکز مهم امنیتی، مصارف اضطراری، کارخانه ها و کارگاه ها کاربرد دارد.

انواع موتورهای برق از نظر کاربرد

با توجه به مصارف مختلفی که برای موتور های برق به آن اشاره کردیم، ژنراتورهای برق از نظر کاربردی که دارند به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند، که سعی می کنیم به آنها اشاره کنیم:

موتور برق کیفی

موتور برق کیفی یا همان ژنراتورهای کمپین کاربرد ویژه ای در مسافرت و کمپین ها دارند. از طرفی نیز باید به این موضوع اشاره کرد که این موتور های برق با محیط زیست سازگار است و آلاینده های بسیار کمی تولید می کند.

موتور برق خانگی

یکی از انواع دیگر موتور های برق که برای مصارف منازل شخصی و مجتمع های مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد، موتور برق خانگی است. ژنراتورهای برق خانگی می توانند فشار های سنگین در خانه را کاهش  دهند و استانداردهای بالایی از امنیت و راحتی را فراهم می کند.

موتور برق صنعتی

موتور برق های صنعتی توان بسیار بالایی دارند. موتورهای برقی در صنعت می توانند کمک شایانی به انتقال انرژی و بهره وری دستگاه های صنعتی داشته باشند.

موتورهای برق ثابت

این نوع ژنراتورهای برقی به صورت متحرک نیستند و در یک محل ثابت هستند. موتورهای ثابت توانایی تامین برق یک مجموعه را دارد، از همین رو اینگونه از موتورهای برق می بایست توان بالاتری نسبت به موتورهای برق دیگر داشته باشند.

موتور برق
موتور برق

انواع موتورهای برق از نظر سوخت

ژنراتورهای برق از نظر مصرف سوختی که دارند در انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند که به آنها اشاره می کنیم:

ژنراتور برق گازسوز

موتورهای برق گازسوز به دلیل نوع سوخت، کم مصرف هستند و نسبت به ژنراتورهای بنزینی هزینه های کمتری دارند. از آنجایی که موتورهای گازسوز به جای بنزین از گاز استفاده می کنند، کم خطرتر هستند و طول عمر بیشتری دارند.

ژنراتور برق بنزینی

یکی از پرکاربردترین موتورهای برق، موتور برق بنزینی می باشد. موتورهای برق بنزینی معمولا آلودگی زیادی ایجاد می کنند و به خاطر تولید گاز دی اکسید کربن استفاده از این موتورهای برق در فضای بسته محدود است و باید در فضاهای باز مورد استفاده قرار بگیرند.

انواع موتورهای برق از نظر سیستم راه اندازی

در ادامه انواع موتورهای برق نیز باید به این نکته اشاره کنیم که موتورهای برق از نظر نوع راه اندازی و خاموش و روشن شدن به چند دسته تقسیم بندی می شوند:

  1. موتورهای برق هندلی
  2. موتورهای برق استارتی
  3. موتورهای برق اتوماتیک
موتور برق
موتور برق

ساختار موتورهای برق چگونه است؟

ژنراتورهای برق دارای اجزای مختلفی هستند که در کنار هم قرار گرفتن این اجزا منجر به کار کردن و عملکرد موتورهای برق می شود، اجزای موتورهای برق عبارتند از:

  1. موتور: بخش اصلی موتورهای برق که مسئول تامین انرژی مکانیکی دستگاه را برعهده دارد، موتور است. هر میزانی که توان موتور بالاتر باشد، برق بیشتری تولید می شود.
  2. دستگاه تولید برق متناوب: وظیفه این قسمت تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی است.
  3. سیستم سوخت: باید به این نکته اشاره کرد که سیستم سوخت موتورهای برق بنا بر نوع ژنراتور برق متفاوت است. سیستم سوخت می تواند مجزا از دستگاه اصلی و یا بر روی دستگاه باشد.
  4. تنظیم کننده ولتاژ: قطعه تنظیم کننده ولتاژ وظیفه ی تنظیم خروجی برق و بالانس مقدار جریان ولتاژی که از سیستم خارج می شود و هم چنین قطع جریان در صورت نیاز را دارد.
  5. پنل کنترل: مسئولیت این قطعه نیز تنظیم و راه اندازی ساختار موتور برق است.
  6. سیستم روغن کاری: مطمئنا پس از مدتی از عمر موتور برق و عمل مداوم موتور، قطعات موتور برق دچار ساییدگی می شوند، برای جلوگیری از این ساییدگی و از کارافتادگی موتور برق از روغن کاری استفاده می شود.
  7. سیستم سردسازی: در زمان فعال بودن موتور برق به علت حرکت اجزای مکانیکی دستگاه ساختار موتور برق در حین کار داغ می شوند و سیستم سردسازی وظیفه ی خنک کردن اجزای موتور را برعهده دارد.
  8. خروجی ها: شاید به توان گفت همان قسمتی که منجر به نتیجه رسیدن و عملکرد موتور برق می شود، خروجی ها هستند، خروجی ها هستند که نیروی تولید شده را به وسایل مورد نیاز می رسانند
موتور برق
موتور برق

چگونه موتور برق مناسب خود را انتخاب کنیم؟

مطمئنا زمانی که پای انتخاب به میان می آید باید به عوامل مختلفی توجه کرد و بعد در زمینه انتخاب گام  بردارید.  برای داشتن یک انتخاب درست در زمینه موتور برق باید به نوع مصرف سوختی که مورد نظر شماست، مکان استفاده و میزان توانایی و ولتاژ برقی که نیاز دارید، هزینه های پیش رو و ….. فکر کنید و بعد از مشورت با یک فرد متخصص در این زمینه بهترین انتخاب را داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×